Syddansk Erhvervsskole

En brugervenlig løsning for både personale, elever og forældre

Introduktion

Med 5.100 elever og 867 medarbejdere fordelt på 3 danske byer, havde Syddansk Erhvervsskole brug for en ny digital identitet med en visuel og teknisk stærk platform, der formåede at binde hele organisationen sammen. 

Mediaworkers har i tæt samarbejde med Syddansk Erhvervsskole skabt en både tidssvarende og brugervenlig platform i Episerver CMS til glæde for både elever, forældre og personale.

For Syddansk Erhvervsskole var den indledende udfordring et ældre CMS system, som ikke var blevet videreudviklet i flere år. Systemet var tungt at benytte for skolens ansatte og var underlagt et forældet design, der ikke appellerede til de kommende og nuværende elever.

Sammen implementerede vi en brugervenlig platform med et moderne og responsivt design, som dermed også favnede den digitale udvikling med flere og flere mobilsøgninger.

 

De indledende overvejelser

Når det gælder valg af uddannelse, er det ikke kun de unge selv, som træffer valget – det er faktisk også deres forældre. Derfor er det ikke kun de nuværende og kommende elever, som er målgruppen på SDE.dk.

Men hvordan strukturerer man en hjemmeside, så den er tiltalende, fyldestgørende og nem at bruge for både 16-årige Jonas og hans 44-årige mor Hanne?

SDE havde selv udarbejdet et indledende design som blev brugertestet og evalueret. Efterfølgende blev designet gennemgået i forhold til det nye sites brugervenlighed på en UX workshop hos Mediaworkers.

På workshoppen blev der kortlagt design- og UX-koncept fra alle vinkler, med et særligt fokus på menustrukturen og prioritering af indholdet på siden. Resultatet blev et optimeret design med brugerne i centrum. Samtidig blev Syddansk Erhvervsskoles ansatte i højere grad klædt på til i fremtiden at tage de rigtige valg i forhold æstetik og usability.

 

Susanne Sangild SDE

Vi fik super god sparring. De tænkte på nogle ting, som vi ikke selv havde tænkt på i forhold til brugervenlighed. De kom med nogle gode løsningsforslag, og vi lyttede og rettede til.


- Susanne Sangild, Webredaktør, Syddansk Erhvervsskole

Læs mere om, hvordan vi producerer værdiskabende webløsninger

Tæt dialog gennem hele processen

Efter UX-workshoppen arbejdede Syddansk Erhvervsskole internt videre med designet, hvorefter Mediaworkers påbegyndte den tekniske udvikling af deres løsning. Under hele udviklingsprocessen har der været tæt dialog mellem Syddansk Erhvervsskole og Mediaworkers-teamet.

"Der har været en rigtig god dialog med kunden. Deres redaktør og grafiker har været tilgængelige under hele processen. Det gør, at vi har kunnet få hurtigt afklaring på vores spørgsmål, og tilsvarende havde vi udviklere allokeret til opgaven, så vi hurtigt kunne rykke på ændringsønsker og uhensigtsmæssigheder," fortæller Marie Toft Odgaard, Projektleder hos Mediaworkers.

Det tætte samarbejde har resulteret i en løsning, som lever op til de forventninger, som Syddansk Erhvervsskole havde til deres nye site.

 

Jeg er meget positiv. Jeg synes, samarbejdet har været meget professionelt, og der har virkelig været god projektstyring. Jeg føler nærmest at der har været to projektledere på, og det er jeg ikke vant til fra tidligere webprojekter.

 
- Susanne Sangild, Webredaktør, Syddansk Erhvervsskole

En tidssvarende løsning med brugerne i centrum

Syddansk Erhvervsskoles nye site er en visuelt stærk platform opbygget i et brugervenligt CMS-system. Et af kardinalpunkterne ved løsningen var udviklingen af et mobilsite, der imødekom de unges store brug af smartphones og tablets. Ud af samarbejdet er kommet et solidt responsivt design, som er tiltalende og intuitivt uanset skærmstørrelse.

Løsningen er lavet i Episerver CMS med integration af søgemaskinen Episerver Find, som gør det let for elever og forældre at søge sig frem til relevante informationer om de mange forskellige uddannelser. Desuden er medarbejder-telefonbogen også integreret, så det er let at finde den kontaktperson, man skal bruge.

Skolens mange forskellige uddannelser er blevet inddelt i kategorier, som man kan skifte mellem ved hjælp af en billedbåren navigation. Det store arbejde, som blev lagt i UX- og designprocessen bærer frugt. Det er blevet langt lettere for medarbejderne at vedligeholde siden, og det er også blevet nemmere for kommende elever at finde drømmeuddannelsen.

 

 

Se løsningen til Syddansk Erhvervsskole her